teški zločin

NAJNOVIJI DETALJI: Policija dosad nije intervenirala u obitelji u kojoj je ubijeno troje djece. Policajci koji su bili na mjestu zločina dobit će stručnu pomoć - DOŽIVJELI SU TRAUMU

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zagrebačka policija nije imala saznanja niti je ikad prije pružena intervencija u obitelji u zagrebačkom naselju Mlinovi, gdje je noćas ubijeno troje malodobne djece, za što je osumnjičen njihov 56-godišnji otac, austrijski državljanin, izjavili su iz Policijske uprave zagrebačke.  

''Iskoristila bih priliku da kao policijska službenica, ali i u svoje osobno ime, kao majka i roditelj, iskažem iskrenu sućut majci i članovima šire obitelji. Policijskim službenicima, s obzirom da se radi o vrlo traumatičnom događaju, biti će pružena stručna pomoć'', kazala je u izjavi ispred sjedišta zagrebačke policije Nikolina Grubišić Požar iz Odjela maloljetničke delikvencije PU zagrebačke.

Grubišić Požar je dodala da je dolaskom na mjesto događaja u Mlinovima zatečen muškarac koji je bio narušenog zdravstvenog stanja i troje maloljetne djece koja nisu odavale znakove života.

''Dolaskom liječnika hitne medicinske pomoći potvrđena je smrt djece te da se radi o nasilnoj smrti. Građaninu je pružena liječnika pomoć te je smješten u KB Sestara Milosrednica gdje se nalazi na hospitalizaciji'', dodala je Grubišić Požar zaključivši kako je kriminalističko istraživanje u tijeku.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu priopćilo je ranije da je u povodu pronalaska tri mrtva tijela u Mlinovima proveden očevid u suradnji s policijskim službenicima PU zagrebačke te da tužiteljstvo u suradnji s policijom poduzima daljnje mjere i radnje iz svoije nadležnosti u svrhu utvrđivanja svih okolnosti počinjenja ovih kaznenih djela.

Postoji osnova sumnje da je austrijski državljanin (1965.) počinio kaznena djela teškog ubojstva, iz članka 111. Kaznenog zakona na štetu troje maloljetne djece, dodaje se u priopćenju.

Zagrebačka policija je ranije izvijestila da je noćas oko 2 sata u Mlinovima, temeljem informacija o najavljenom samoubojstvu zaprimljenih od građana zbog objava na društvenim mrežama, u stanu pronađen 56-godišnji muškarac koji je u trenutku ulaska policijskih službenika bio narušenog zdravstvenog stanja.

Merdiji pišu da je za ubojstvo svoje troje maloljetne djece osumnjičen Harald Kopitz iz Beča koji je živio i radio u Zagrebu gdje je imao svoje tvrtke te da je radio za više velikih tvrtki kao financijski konzultant i pregovarač. Mediji dodaju da je majka ubijene djece radila u jednom dubrovačkom hotelu te da su djeca bila zajedno s ocem tijekom vikenda. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum