RIJEKA

PU primorsko-goranska: Četvorica krivotvorila lovačke isprave

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Policija je kazneno prijavila četiri muškarca koji su nabavili lažna uvjerenja o osposobljenosti za lovce i lažne diplome o položenim lovačkim ispitima i njima doveli u zabludu jednu tvrtku u Zagrebu, priopćeno je iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Policijski službenici završili su kriminalističko istraživanje nad četiri hrvatska državljana u dobi od 38, 52, 55 i 62 godine zbog sumnje da su počinili kaznena djela krivotvorenja isprava i ovjeravanja neistinitog sadržaja.

Sumnjiči ih se da su tijekom ožujka 2019. nabavili lažna uvjerenja o osposobljenosti za lovca i diplome o položenim lovačkim ispitima, iako nisu bili na predavanjima te na pismenom i usmenom ispitu za lovca, pred ispitnim povjerenstvom.

Tako pribavljenu dokumentaciju uporabili su kao pravu te su dobili lovačke iskaznice - javne isprave kojima se dokazuje da su osposobljeni za obavljanje lova.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno je da su osumnjičenici na temelju dostavljene lažne dokumentacije, odnosno izdane lovačke iskaznice, doveli u zabludu tvrtku iz Zagreba.

Iz policije ne navode o kojoj je tvrtki riječ ni za što su osumnjičenicima bili potrebni lažni dokumenti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater