ZAGREB

Preventivna akcija nadzora biciklista: Samo ih trećina koristi oba svjetla

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Sindikat biciklista u četvrtak će uz potporu zagrebačke policije na "tajnom mjestu" provesti preventivnu akciju nadzora biciklista, u sklopu koje će biciklistima dijeliti svjetla za bicikle s obzirom da su mjerenja pokazala da ih svega trećina koristi oba uredna i vidljiva svjetla.

 Ono što nije tajno, jest da je osnovni cilj te preventivne akcije ukazati na važnost poštivanja prometnih propisa svih sudionika u prometu, naročito biciklista i obvezne uporabe svjetala na biciklu, kao i održavanja njihove ispravnosti, izvijestila je zagrebačka policija.

 Mjerenja biciklističke osvjetljenosti u Zagrebu, koju Sindikat biciklista provodi već petu godinu, pokazala su vrlo niske postotke korištenja svjetala među zagrebačkim vozačima bicikala.

 Uz male varijacije ovisno o godišnjem dobu rezultati pokazuju da svega oko trećine koristi oba uredna i vidljiva svjetla, petina ima samo jedno, a čak polovica ih noću nema nikakvo osvjetljenje.

 U cilju doprinosa sigurnosti biciklista u cestovnom prometu, kao i u globalnom poticanju građana na korištenje bicikla kao prijevoznog sredstva, planira se provođenje preventivne akcije nadzora biciklista u četvrtak od 16,30 do 18 sati na tajnoj lokaciji u Zagrebu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater