SPLIT

Prebrzo vozio bez dozvole neregistrirani auto u krivom smjeru, pa udario u teretnjak

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Policija je u Imotskom zbog obijesne vožnje u cestovnom prometu kazneno prijavila 37-godišnjaka, koji je niz prometnih prekršaja prestao činiti tek nakon što je udario u parkirano teretno vozilo.

 Splitsko-dalmatinska policija priopćila je u utorak kako su policajci iz Postaje granične policije Imotski utvrdili da je taj obijesni vozač 3. travnja oko 1 sat u noći u mjestu Zmijavci teško kršio prometne propise iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

 Automobil je, naime, vozio prije no što je stekao pravo na upravljanje, vozilo nije bilo registrirano, kretao se u zabranjenom smjeru u naseljenom mjestu te vozio neprimjerenom brzinom.

 Zaustavio se tek kada je sletio s ceste i udario u parkirani teretnjak, kažu u policiji.

 Inače, Kazneni zakon za djelo obijesne vožnje predviđa zatvorsku kaznu do tri godine.

 Obijesnom vožnjom smatra teško kršenje propisa o sigurnosti prometa u stanju nesposobnosti izazvanom alkoholom uz koncentraciju od najmanje 1.5 promila te uzimanjem droge ili psihoaktivnih lijekova, vožnja u zabranjenom smjeru, pretjecanje kolone na nepreglednom dijelu ceste.

 Za isto kazneno djelo prijavljuje se i vozač koji, vozeći brzinom koja prelazi 50 kilometara na sat iznad dopuštene u naseljenom mjestu ili području s naznačenim ograničenjem brzine, izazove opasnost za nečiji život ili tijelo.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini