VELIKI BUKOVEC

Požar u Velikom Bukovcu pod kontrolom, radnik lakše ozlijeđen

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Požar koji je u četvrtak poslijepodne buknuo nakon eksplozije silosa u pilani Požgaj u Velikom Bukovcu u Varaždinskoj županiji je pod kontrolom, a 45-godišnji radnik lakše je ozlijeđen, informacije su koje je novinarima dao općinski načelnik Franjo Vrbanić.

Do eksplozije jednog od silosa došlo je danas poslijepodne, nakon čega se zapalio drugi silos i dio pilane.

Županijski vatrogasni zapovjednik Željko Nađ rekao je da nije došlo do širenja požara te da je vatra pod kontrolom, odnosno da nema nikakve opasnosti da bi se mogla proširiti na druge dijelove pilane.

Prilikom eksplozije ozlijeđen je jedan od radnika te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin.

Jedan od predmeta koji su padali pao je na 45-godišnjeg radnika pilane, a provjereno je da je zadobio lakše tjelesne ozljede, rekao je načelnik Franjo Vrbanić.

Istaknuo je o da ovaj događaj za općinu znači nove probleme, s obzirom na činjenicu da Požgaj grupa zapošljava mnogo ljudi s tog područja.

„Prije osam godina već se na ovoj lokaciji dogodio veliki požar, a sad ovaj pogon sigurno neće dugo raditi dok se sve to ne sanira i makne. Pitanje je i kakva je ukupna šteta jer ovo je doista bio požar velikih razmjera”, kazao je načelnik Vrbanić.

Dodao je da je požar lokaliziran i da za mještane nema nikakve opasnosti.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom