KARLOVAC

Policija istražuje eksploziju kamiona u Popović Brdu i utvrđuje identitet poginulog

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U karlovačkom naselju Popović Brdo provodi se policijski očevid na mjestu gdje je u petak u 2.55 sati eksplodirao kamion 'mercedes', pri čemu je poginula jedna osoba čiji identitet još nije utvrđen.

Očevidom rukovodi zamjenik županijske državne odvjetnice Mladen Krajačić koji kaže da je riječ o vrlo jakoj eksploziji, koja je osim kamiona zahvatila i širi prostor.

"Tek trebamo utvrditi identitet poginule osobe, vještaci za sada ne vide koja vrsta eksplozivne naprave je eksplodirala, tako da tek treba provesti sve potrebne radnje, ali očevid traje, puno je tragova. No, za sada se može reći tek da je u eksploziji smrtno stradala jedna osoba, uslijed eksplozije nepoznate naprave i sigurno će biti potrebno provesti vještačenja", rekao je Krajačić.

Očevid provode vještaci iz zagrebačkog Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić".

Na mjesta događaja je i vlasnik eksplodiranog kamiona Milan Basara i kuće pred kojom je bio parkiran kamion, a koja ima oštećenja krovišta, fasade i stolarije.

Kaže da ne zna tko bi mu to mogao učiniti te smatra da ostaci tijela, koji se nalazi uz kamion, pripadaju osobi koja je eksploziju podmetnula te od nje i stradala.

"Kad se razdanilo vidjelo se da je kabina kamiona najmanje 50 metara dalje u polju, da su osim popucalih stakala i druga oštećenja na obližnjim kućama. Iz jedne je kuće odletio prozor zajedno sa štokom, stvarno je bila jaka eksplozija", rekao je Basara.

Susjed Zoran Egonjić primijetio je da se u posljednje vrijeme u Hrvatskoj podmeću eksplozije zbog raznih svađa: "Danas je to postalo uobičajeno, ne znam što je to…", rekao je.

Glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Andreja Lenard rekla je Hini da su "na mjesto događaja prije početka očevida izašli policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, sve provjerili, kako bi dalje mogli sigurno pristupiti provođenju očevida".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom