ČAKOVEC

Policajac istraživao krađu pa organizirao da žrtvu ponovno pokradu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Pod Uskokovom istragom našao se 32-godišnji policajac koji je osumnjičen da je, istražujući krađu u Palovcu kod Čakovca, otkrio da pokradeni muškarac u skrovištu u kupaonici drži 3000 eura pa je organizirao kradljivce da mu i to ukradu.

Uskok je izvijestio da je zbog krađe u Pavlovcu proširio istragu pokrenutu 26. lipnja kojom je obuhvaćeno šest navodnih pripadnika zločinačke organizacije. Riječ je o dvojici 40-godišnjaka, 37-godišnjaku, 54-godišnjaku, 45-godišnjaku i 49-godišnjaku, dok je proširenjem istrage obuhvaćen i 32-godišnji čakovečki policajac.

Uskok sumnja da je policajac iz postaje Čakovec, od kraja rujna do 9. listopada 2018. godine, istražujući tešku krađu počinjenu 2015. utvrdio da žrtva u skrovištu u kupaonici skriva 3000 eura.

Kako bi se okoristili policajac je svoja saznanja o plijenu podijelio s jednim od dvojice 40-godišnjih osumnjičejika, a koji je to prenio 37-godišnjaku i 54-godišnjaku.

Njih dvojica su zatim u noći na 9. listopada prošle godine provalili u oštećenikovu kuću te iz skrovišta u kupaonici uzeli kuvertu sa 3000 eura. Pliijen su zatim međusobno podijelili s policajcem i 40-godišnjakom, dodao je Uskok.

Policajac je 30. listopada suspendiran s dužnosti zbog sumnji da je prodavao informacije do kojih je došao obavljajući službenu dužnost, a neslužbeno se doznaje da je riječ o pripadniku jedne nacionalne manjine koji je dotad često istican kao pozitivan primjer.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of