ZAGREB

Početkom travnja završni govori na suđenju bivšoj ravnateljici Porezne uprave i SDP-ovoj zastupnici

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Suđenje bivšoj ravnateljici Porezne uprave i SDP-ovoj saborskoj zastupnici Nadi Čavlović Smiljanec, bivšoj šefici osječke Porezne uprave Ružici Kovačević i poduzetniku Željku Bilošu, za prolongiranje naplate poreznog duga, ušlo je u završnu fazu pa će obrana i tužiteljstvo 1. travnja održati završne govore.

Rasprava je u petak na zagrebačkom Županijskom sudu počela iznova zbog izmjena člana sudskog vijeća. Optuženici su zanijekali krivnju te su ostali kod ranije iznesenih obrana, dok je sutkinja Danijela Kustec odbila prijedlog za dopunskim saslušanjem jedne svjedokinje na prijedlog obrane Ružice Kovačević smatrajući ga odugovlačećim.

Nakon završnih govora sudsko vijeće će zakazati datum objave nepravomoćne presude.

Uskok u optužnici, potvrđenoj prije četiri godine, Čavlović Smiljanec i Kovačević terete da su pogodovale Bilošu tako što su prolongirale naplatu poreznog duga njegove tvrtke OLT, čime je državni proračun oštećen za 9,5 milijuna kuna.

Tužiteljstvo tvrdi da je Čavlović Smiljanec autoritetom ravnateljice Porezne uprave, nakon donošenja rješenja o ovrsi, od Ružice Kovačević tražila da se rješenje ne provede, iako je po zahtjevu bez odgode moralo biti proslijeđeno Fini.

Time je Biloševoj tvrtki, po tvrdnjama tužiteljstva, omogućeno nesmetano poslovanje po računu sve do pokretanja predstečajne nagodbe, u svibnju 2013. te je onemogućena ovrha.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini