SPLIT

Pilot i dva putnika iz srušene Cessne prebačeni u KBC Split

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


?Pilota i dva putnika iz sportskog zrakoplova Cessna, koji se u utorak srušio na Braču, pronašli su brački vatrogasci te su oko 13 sati helikopterom HRZ- a prebačeni? u KBC Split, gdje im se pruža daljnja medicinska pomoć, izvijestili su iz Ravnateljstva civilne zaštite.

Pilot je državljanin Srbije, a dvoje putnika su državljani Austrije. Na lokaciji pada zrakoplova vatrogasci su osigurali područje od požara te će policijski službenici u suradnji s Agencijom za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu provesti očevid, navodi Ravnateljstvo civilne zaštite.

??Operativni centar Civilne zaštite? jutros u 9,36 sati zaprimio je dojavu od Hrvatske kontrole zračne plovidbe ?o padu zrakoplova tipa Cessna 172 na području Pustinje Blaca na otoku Braču.? Obaviještene su sve nadležne službe, a na mjesto događaja upućeni su djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite, uključujući pripadnike Državne intervencijske postrojbe, te policija, vatrogasci, hitna medicinska pomoć i Hrvatska gorska služba spašavanja. 

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice ?(HVZ) izvijestili su da su odmah nakon dojave na teren izašli vatrogasci, i to 11 pripadnika DVD-a Supetar sa ?četiri? vozila, četiri vatrogasca DVD-a Bol sa ?dva? vozila te ?dva? vatrogasaca s ?jednim? vozilom Zračne luke Brač. U 10?,?16 ?sati ?vatrogasci DVD-a Supetar prona?šli su palu letjelicu u kojoj su bila ?tri? putnika. 

?"?Ozlijeđene osobe su izvan životne opasnosti. Vatrogasci DVD-a Supetar i Bol sudjelovali su u izvlačenju osoba iz letjelice i njihovu prijevozu u Zračnu luku Brač, odakle je organiziran njihov hitni medicinski transport za Split", rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije Ivan Kovačević.?

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković pohvalio je brzu reakciju vatrogasaca, zahvaljujući kojima su spašeni ljudski životi?, izvijestio je HVZ.

IZ KBC-a Split su najavili konferenciju za novinare pred bolnicom u 15 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini