ZAGREB

Optužni prijedlog protiv dvojice organizatora prosvjeda u Šibeniku

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske proveli su kriminalističko istraživanje vezano uz neprijavljeno javno okupljanje koje se na prostoru Poljane u Šibeniku održalo 1. prosinca od 17 do 20 sati.

Osim građana na prostoru samog trga, na javnom okupljanju je sudjelovala i kolona motociklista koja je na prostor trga došla s drugog mjesta gdje su se prethodno okupili, priopćili su iz policije.

Utvrđeno je da su dvojica muškaraca, obojica starosti 59 godina, kao fizičke osobe u svojstvu organizatora organizirali javna okupljanja, bez da su to sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju prijavili nadležnoj Policijskoj upravi šibensko-kninskoj i bez da su poduzeli mjere osiguranja reda i mira na tim javnim okupljanjima, što su kao organizatori bili dužni učiniti.

Također, tom prilikom prekršena je odluka o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti covid-19 putem okupljanja.

Iz navedenog razloga protiv obojice će biti podnesen Optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom okupljanju, stoji u priopćenju.

Kriminalističko istraživanje policija provodi i na području zadarske, zagrebačke, bjelovarske i ličko-senjske Policijske uprave, odakle su i osobe koje su pod nadzorom policije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater