SPLIT

Optužen zbog silovanja i prijetnje na Hvaru

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


?Zbog kaznenih djela silovanja ?i prijetnje Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je nakon provedene istrage podiglo ?optužnicu? protiv ?49-godišnjaka, doznaje se na odvjetništvu.

Nasilnik je 24. srpnja 2020. ?oko 22 sat?a? na Hvaru, uz prijetnju? i unatoč odbijanju i opiranju 38-godišnje žene?, počinio kazneno djelo silovanja.? Uz to je tijekom svibnja 2021. putem mobilnog telefona i društvenih mreža ?38- godišnjakinji ?upućivao prijetnje. 

?"?Tereti ga se da ju je 23. svibnja 2021. oko 15?,30 sati u Hvaru fizički napao i tjelesno ozlijedio te joj otuđio mobilni telefon, kao i da joj je putem društvene mreže poslao prijeteću poruku što je sve kod oštećenice izazvalo ozbiljni strah i bojazan za vlastiti život i sigurnost?", navodi se u optužnici?.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlje mjere opreza ?iz ?Zakona o kaznenom postupku odnosno redovitog javljanja ovlaštenom policijskom službeniku, zabrane približavanja žrtvi na udaljenost manjoj od sto metara i zabrane uspostavljanja ili održavanja veze sa žrtvom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini