DUBROVNIK

Okrivljenicima za pljačku u Zračnoj luci Dubrovnik produljen pritvor za još dva mjeseca

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Sudac istrage u slučaju nedavne pljačke u Zračnoj luci Dubrovnik prihvatio je prijedlog Županijskog državnog odvjetništva te okrivljenicima Antunu (45) i Antoniju (22) Katušiću produljio istražni zatvor za još dva mjeseca, potvrdio je Hini glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku Pero Miloglav.

Istražni zatvor protiv oca i sina Katušića, za koje postoji osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo razbojništva, produljen je po istim zakonskim osnovama kao i kod određivanja istražnog zatvora 25. listopada, a to je opasnost od ometanja istrage utjecajem na svjedoke i uništenja ili prikrivanja tragova ili dokaza važnih za kazneni postupak te opasnost od ponavljanja kaznenog djela.

 Dva muškarca; sin i zasad nepoznata osoba su 21. listopada ujutro u Zračnoj luci Dubrovnik uz prijetnju oružjem opljačkala zaštitare s utrškom zračne luke od 692 tisuće kuna, koji je kombijem trebao biti prevezen u Dubrovnik. Ukradenim motociklom pobjegli su u nepoznatom smjeru. Tri dana kasnije, 24. listopada, uhićeni su otac i sin Katušić iz Konavala, koje se dovodi u vezu s razbojstvom u Zračnoj luci , a iz policije su tada istaknuli kako se kriminalistička istraga nastavlja i provodi nad još nekoliko osoba.
Dan kasnije ocu i  sinu je određen jednomjesečni istražni zatvor nakon što su osumnjičenici ispitani pred županijskim državnim odvjetnikom, gdje su se branili šutnjom. "Otac i sin privedeni su zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo razbojništva u Zračnoj luci Dubrovnik i uz uporabu oružja otuđili 692 tisuće kuna. Ocu se na teret stavlja i kazneno djelo otuđenja motocikla iz jednog ugostiteljskog objekta", istaknuo je Miloglav.
Novac nije pronađen, a ni treća osoba
Istog dana ŽDO  je donio je rješenje o provođenju istrage.
 Osnovano se sumnja da je 45-godišnji okrivljenik 15. listopada u Dubrovniku sa, zasad, nepoznatom osobom ispred jednog restorana uzeo motocikl kako bi ga upotrijebio za razbojništvo. Također se sumnja da su 21. listopada 22- godišnji sin i ta nepoznata osoba na motociklu slijedili dostavno vozilo zaštitarske službe i od zaštitara uz prijetnju oružjem uzeli torbu s novcem u kojoj je bilo oko 692.000 kuna utrška prodavaonica u zračnoj luci.

 Istodobno je  45-godišnji otac stajao na parkingu ispred ulaza u upravnu zgradu zračne luke te bio spreman u slučaju potrebe pomaganja u bijegu 22-godišnjem sinu i zasad nepoznatoj osobi, priopćio je DORH. Ukradeni motocikl u međuvremenu je pronađen, ali ne i ukradeni novac, a o trećoj osobi nema informacija. 

Za kazneno djelo razbojništva zapriječena je kazna od tri do 12 godina zatvora.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini