ZAGREB

Obilježavanje Dana policije u školi „Josip Jović” i na Jarunu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Više od 20 tisuća hrvatskih policajaca i policajki u četvrtak obilježava Dana policije i blagdan svog zaštitnika, svetog Mihovila, izvijestio je MUP.

Svečano obilježavanje započinje polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Mirogoju kod Zida boli, na središnjem križu u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu prvog predsjednika Franje Tuđmana te na krematoriju kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata.

Svečana akademija održat će se s početkom u 11 sati u Policijskoj školi „Josip Jović“, uz prigodni program i glazbene izvedbe policijske klape Sveti Mihovil.

Uobičajeno, najboljima će se dodijeliti zahvalnice, priznanja, godišnje nagrade te medalje za izuzetan pothvat, a ove godine najzaslužnijima iz policijskih redova će se pridružiti najuspješniji polaznici Policijske škole „Josip Jović“, budući da će njih 520 u sklopu programa ujedno i svečano prisegnuti.

Obilježavanje se nakon dvogodišnje stanke ove godine ponovo nastavlja druženjem građana i plavaca na zagrebačkom Jarunu, u subotu od 9 do 18 sati.

Posjetitelji će moći vidjeti opremu i obučenost svih rodova hrvatske policije, doživjeti prevrtanje vozila u simulatoru, postati forenzičari na jedan dan, sudjelovati u očevidu, razgledati opremu i vozila svih ustrojstvenih jedinica policije te doznati kako i sami mogu postati dio plavaca.

Održat će se i tradicionalna utrka građana i policije, a ove su godine u natjecanje uključeni i najmlađi posjetitelji, kažu u MUP-u.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom