ZAGREB

Nastava se stečaj Slobodne Dalmacije Print

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Trgovački sud u Splitu u stečajnom postupku nad dugooljskom tiskarom Slobodnom Dalmacijom Print d.o.o. pozvao je zastupnika tvrtke da u roku od 15 dana preda popis imovine i obaveze tog poduzeća s oko 630.000 kuna duga utvrđenog krajem prošle godine.

Sudski zaključak uslijedio je nakon obustave skraćenog stečajnog postupka kojeg je Financijska agencija (Fina) zatražila u siječnju jer su nakon toga otvaranje redovnog stečaja zatražili Ministarstvo financija, ali i novinski izdavač Hanza media.

Ministarstvo financija prema Slobodnoj Dalmaciji print d.o.o, ima dospjelih, a nenamirenih tražbina nešto više od 7000 kuna, a u dopisu Hanza medije ne navodi se iznos potraživanja.

Slobodna Dalmacija Print trgovačko je društvo osnovano u rujnu 2007. s temeljnim kapitalom od 10,55 milijuna kuna registrirano za nakladničku djelatnost, tiskanje časopisa i drugih periodičnih publikacija, knjiga i brošura, plakata, reklamnih kataloga, prospekata, karata, atlasa i drugih tiskanih oglasa i robe.

U toj tiskarskoj tvrtki vlasništvo su imali medijska kompanija Slobodna Dalmacija i većinski vlasnik Stipe Mađor, a krajem 2015. tvrtku je preuzeo poduzetnik iz BiH Ante Suton.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater