ZAGREB

Nađeno šest od sedam tijela u turističkom helikopteru koji se srušio na Havajima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Timovi koji su pretraživali teren za nestankom havajskog helikoptera na otoku Kauai u petak su pronašli ostatke šest od sedam tijela ali nema tragova preživjelih, javili su policija i vatrogasci.

To je objavljeno na konferenciji za novinare gotovo 24 sata nakon što je turistički helikopter nestao po lošem vremenu u zabačenom dijelu toga otoka.

Na letu kojim je upravljao turistički operater Safari Helicopters sa sjedištem u Kauai, bilo je šest putnika i pilot, od kojih dvoje djece, rekao je novinarima šef vatrogasne brigade okruga Kauai Solomon Kanoho.

Vatrogasna služba Kauai otoka prekinula je traženje kasno popodnevne zbog magle i slabe vidljivosti, ali planira nastaviti operaciju u zoru u subotu, rekao je Kanoho.

Iako su pronađeni posmrtni ostaci samo šest od sedam osoba koje su se nalazile u nesreći zrakoplova, Kanoho je dodao da nema naznaka da je netko preživio.

Helikopter se srušio unutar propisane rute leta po vrlo lošem vremenu. Nacionalni odbor za sigurnost transporta izvijestio je u svibnju da je na Havajima u posljednjih pet godina zabilježeno osam nesreća u kojima su sudjelovali turistički helikopteri, s četiri smrtna slučaja i 18 ozlijeđenih.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum