SPLIT

Na objedinjenom suđenju svjedočio Rade Krivić, žrtva Lore

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


?Iako je na Županijskom sudu u Splitu ?bilo najavljeno iznošenje završnih govora obrane u objedinjeno?m ?suđenj?u? za ratni zločin u Lori za što su optuženi Tomislav Duić i Emilio Bungur? suđenje je nastavljeno ispitivanjem svjedoka Rade Krivića?, a završni su govori zakazani za veljaču.

?Svjedok je nakon čitanja zapisnika o dosadašnjem ispitivanju rekao da i dalje ostaje pri svim ranijim tvrdnjama i istaknuo da su žrtve bili zatočenici u Lori, a sada su žrtve ovi kojima se zbog njih sudi.

Dodao je i da je čuo kako su oni odvedeni u Loru po naređenju Mladena Bajića, kasnije glavnog državnog odvjetnika, koji je u vrijeme kada su građani srpske nacionalnosti bili zatočeni u Lori i na Bilicama bio vojni tužitelj u Splitu.? Kazao je i da ne bi mogao prepoznati dvije uniformirane osobe koje su m?u? puštale struju na uši dok ?je bio zatvoren u Lori??.?

Bivšem šefu Vojno-istražnog centra Lora Tomislavu Duiću i čuvaru Emiliju Bunguru sudi se za ratni zločin nad civilima koji je počinjen u Ratnoj luci Lora početkom rata.? U postupku Lora 1 oboje su bili pravomoćno osuđeni za ratni zločin nad civilima pa je Tomislav Duić dobio osam godina zatvora, a Emilio Bungur šest godina. 

Suđenje za Loru 1 je ponovljeno, a onda nakon nekog vremena na traženje pojedinih optuženika spojeno u jedan predmet zajedno s Lorom 2.? Krajem siječnja 2017. ta su dva predmeta razdvojena. Duiću i Bunguru se sada sudi u obnovljenom postupku jer su oboje u vrijeme suđenja bili u bijegu, a 2015. godine su tražili obnovu postupka.

N?astavak suđenja je ?7. veljače kada bi obrane trebale iznijeti svoje završne govore.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum