ZAGREB

MUP: Za vikend dvoje poginulih u prometu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Proteklog vikenda na hrvatskim prometnicama poginule su dvije osobe, a zaustavljeno je 22 ponavljača najtežih prometnih prekršaja, izvijestila je u ponedjeljak policija.

Od ukupno 4208 prometnih prekršaja najviše je bilo prekoračenja brzine (1528), a slijede nekorištenje sigurnosnog pojasa (618) i vožnja u alkoholiziranom stanju (400). Prilikom nepropisnog korištenja mobitela uhvaćeno je 247 vozača.

Najveći broj vožnji pod utjecajem alkohola, njih 92, počinili su vozači od 18 do 24 godine, kojima je najčešće izmjerena koncentracija bila od pola do jednog promila.

Najveća nedozvoljena brzina od 210 kilometara na sat zabilježena je na vukovarsko-srijemskom području, dok je na bjelovarsko-bilogorskom području izmjerena najveću koncentracija alkohola od 3,8 promila.

U nadzoru prometa aktivnosti policije bile su posebice usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja, a tom je prilikom zatečeno 22 ponavljača koji su počinili 24 nova prometna prekršaja.

Prema MUP-ovim podacima, u prvih devet mjeseci 2021. u prometnim nesrećama poginule su 229 osobe, što je 36 osoba ili 18,7 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada su poginule 193 osobe.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum