ZAGREB

MUP nabavio 300 taktičkih prsluka kriminalističkim tehničarima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Za kriminalističke tehničare i policijske službenike MUP je nabavio i isporučio 150 taktičkih prsluka, a uskoro će im isporučiti još 150 komada, izvijestili su u petak iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Prsluci su izrađeni temeljem specifikacija i tehničkih karakteristika koje je proizvođaču dostavila Služba kriminalističke tehnike.

U MUP-u su istaknuli da su prsluci nabavljeni kako bi kriminalistički tehničari u radu na mjestu događaja imali prozračan prsluk te kako bi nadohvat ruke imali osnovna sredstva za rad i istovremeno bili vidljivi i prepoznatljivim ostalim sudionicima na mjestu događaja temeljem službenih oznaka istaknutih na prsluku.

MUP je podsjetio da su kriminalistički  tehničari prošle godine opremljeni sa 45 komada taktičkih ruksaka namijenjenih za prijenos opreme i potrošnog forenzičnog materijala, izrađenih temeljem specifikacija koje je proizvođaču dostavila Služba kriminalističke tehnike.

''Od ideje do realizacije isporuke u oba slučaja prošlo je samo šest mjeseci, što je vrlo kratak rok u smislu razvoja novog proizvoda. To pokazuje da su specifikacije i karakteristike poslane proizvođaču bile vrlo precizne i omogućile mu brzo shvaćanje potreba kriminalističkih tehničara koje bi taktički ruksaci i prsluci trebali zadovoljiti na terenu'', pojasnio je voditelj Službe kriminalističke tehnike Uprave kriminalističke policije Hrvoje Mahalec.

Prsluci su izrađeni od materijala CORDURA 500, a opremljeni su brojnim džepovima za sitnu opremu koju kriminalistički tehničari koriste na mjestu događaja poput GPS-a, laserskog daljinomjera i sredstava za označavanje, ali i MOLLE sustavom za dodatne džepove ili pretince.

Iz MUP-a su dodali i da će svih 300 prsluka biti raspodijeljeno po policijskim upravama i postajama.

  

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater