ZAGREB

Marin Kamenički optužen za izazivanje smrtonosne prometne nesreće

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo u utorak je podignulo optužnicu protiv 22-godišnjeg Marina Kameničkog zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj su u kolovozu 2018. dvije žene poginule, a jedan je muškarac teško ozlijeđen.

Tužiteljstvo navodi da je Kamenički, kojem ne otkrivaju identitet, 23. kolovoza 2018. u 21,10 sati u Zagrebu vozio Mercedes C63 AMG Ilicom u smjeru zapada brzinom od čak 195 km/h iako je bio svjestan da je brzina na toj prometnici ograničena na 50 km/h.

Dolaskom do kućnog broja 442 u Ilici Kamenički je, prema tvrdnjama tužiteljstva, zbog prevelike brzine izgubio nadzor nad vozilom te je pri udarcu u rubni kamen došlo do rotacije vozila koje je potom prešlo na suprotnu stranu kolnika.

U nekontroliranom kretanju njegov je automobil udario u opel astru koja je dolazila iz suprotnog smjera, a iz mercedesa je ispala suvozačica u koju je potom udario renault clio koji je vozio južnom stranom Ilice prema istoku.

"U nastavku nekontroliranog kretanja, okrivljenikov automobil je nastavio gurati osobni automobil marke opel astra te ga je odbacio na betonski potporni zid, nakon čega je i okrivljenikovo vozilo udarilo u betonski potporni zid, odbilo se od zida i u daljnjem kretanju prešlo na južnu stranu kolnika Ilice te udarilo u vozilo marke mercedes, nakon čega se okrivljenikovo vozilo zaustavilo i zapalilo", obavilo je Državno odvjetništvo.

U prometnoj nesreći smrtno su stradale dvije ženske osobe, odnosno suvozačica iz optuženikova automobila i suvozačica iz opel astre, dok je vozač opela zadobio teške i po život opasne ozljede te mu je život spašen liječničkom intervencijom, ističu u tužiteljstvu.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater