ZAGREB

Lažnim barkodovima olakšao prodavača visokotlačnog perača za 3600 kuna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zagrebački prevarant osumnjičen je da je napravio najmanje tri lažna barkoda s povoljnijim cijenama proizvoda kojima je prodavača visokotlačnog perača 'olakšao' za ukupno 3600 kuna.

Policija 49-godišnjaka tereti da je krivotvorene znakove za obilježavanje robe napravio od početka siječnja na području Novog Zagreba te da ih je 9. veljače i 11. travnja uporabio kao prave.

Na meti mu se našla trgovina u Gospodskoj ulici u Donjem Stupniku gdje je u dva navrata, u veljači i travnju, lažni barkod postavio na skuplji model visokotlačnog perača istog proizvođača i kupio ga po nižoj cijeni.

Policija ga sumnjiči da je u zabludu doveo blagajnicu koja je nakon očitavanja netočnih podataka od njega naplatila tek 500 kuna, umjesto 2300 kuna.

Time je, sumnjaju u policiji, na štetu trgovine sebi pribavio korist u iznosu od 3600 kuna.

Istu trgovinu pokušao je prevariti i 14. travnja kad je po već uhodanom modelu lažnim znakom označio istovrsni proizvod, ali su ga u nastavku operacije spriječili zaposlenici koji su zatražili intervenciju policije.

Terete ga da je počinio četiri kaznena djela krivotvorenja znakova za obilježavanje robe, mjera i utega i tri kaznena djela  prijevare od čega je jedno ostalo u pokušaju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter