SPLIT

Lažni posrednik u ulaganjima Splićaninu putem interneta pokrao ušteđevinu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Splitska policija istražuje slučaj u kojem je internetski kradljivac 76-godišnjaku pokrao ušteđevinu predstavljajući se kao posrednik u novčanim ulaganjima.

Policiji je je izvijestila da im je 76-godišnjak prijavio kako je oštećen "za veći novčani iznos" nakon što je putem interneta kontaktirao s osobom koja mu se predstavila kao posrednik u novčanim ulaganjima.

Nepoznati prevarant žrtvi je predlagao suradnju u novčanim ulaganjima na što 76-godišnjak nije pristajao. No, pritom mu je otkrio svoje osobne podatke kao i podatke s bankovne kartice nakon čega mu je pristigla obavijest da je s njegovog računa izvršena novčana transakcija. 

U  policiji kažu da su u tijeku kriminalistički izvidi te ujedno upozoravaju građane da budu oprezni pri virtualnim poslovanjima i da ne nasjedaju na takve oblike prijevara.

Građanima savjetuju da više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara, kao i savjete o tome kako se zaštititi mogu pronaći na  Europolovim savjetima za sigurniji internet i na članku o internetskim prijevarama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum