ZAGREB

Kod para uzgajivača indijske konoplje pronađeno 2,2 kilograma marihuane

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zagrebački policajci prijavili su u petak 47-godišnjaka i 40-godišnjakinju koji su u obiteljskoj kući u Kloštar Ivaniću izgradili priručni laboratorij za uzgoj indijske konoplje i u kojoj je pronađeno 2,2 kilograma marihuane za daljnju prodaju.

Policija tvrdi da je par tijekom 2019. u kući u Kloštar Ivaniću izgradio priručni laboratorij za uzgoj indijske konoplje s rasvjetom, ventilacijom, vlaženjem i navodnjavajnem, gdje su ilegalno bilje uzgajali sve do jučerašnjeg uhićenja.

U tom laboratoriju su u plastičnim posudama uzgajali konoplju, brali cvjetne vrhove koje su sušili i tako dobivenu drogu vagali preciznom vagom i pakirali radi daljnje prodaje.

Temeljem naloga Županijskog suda u Velikoj Gorici provedene su pretrage u kojima je pronađen priručni laboratorij, osam stabljika indijske konoplje, 2248 grama marihuane pakirane u paketiće te drugi predmeti povezani s proizvodnjom droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policajci su osumnjičene predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu dostavili su Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom