SPLIT

Istjecanje plina uzrok eksplozije u ugostiteljskom objektu u Splitu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Uzrok jučerašnje eksplozije u ugostiteljskom objektu u Splitu, u kojoj su dvije osobe teško ozlijeđene, je isticanje plina koji je došao u dodiru  s toplinskom energijom, izvijestila je u nedjelju splitska policija o rezultatima očevida.

Eksplozija se dogodila u subotu oko 12,10 sati u ugostiteljskom objektu u ulici Ćulića dvori u Splitu.

Policijskim očevid utvrđeno je da je u prostoriji kuhinje došlo do istjecanja plina, te je u dodiru s toplinskom energijom došlo do eksplozije, priopćeno je danas iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Također je utvrđeno da su na ugostiteljskom objektu oštećena vrata objekta i stakla, a oštećenja stakala utvrđena su i na tri susjedna objekta i stanu iznad.

Teško su ozlijeđene i dvije osobe koje su zadržane  u bolnici na daljnjem liječenju, navodi policija.

Zamjenik državnog odvjetnika upoznat je s događajem i poduzeo je mjere iz svoje nadležnosti, a uz policijske službenike na mjesto događaja su izašli  inspektori Državnog inspektorata (inspektor zaštite na radu) i Ravnateljstva civilne zaštite, Područni ured Split te Služba inspekcijskih poslova.

Policija nastavlja poduzimati daljnje mjere u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti ovog događaja, dodaju iz PU splitsko-dalmatinske.

U eksploziji teško opečene dvije osobe 

Voditelj dežurne Kirurške službe u splitskom KBC-u dr. Dario Matić jučer je izjavio da su u eksploziji plina u splitskom ugostiteljskom objektu, teško  ozlijeđene dvije osobe, žena i muškarac, koji je zadobio i po život opasne ozljede.

"Zaprimljen je muškarac u dobi od 62 godine i žena od 30 godina. Kod oboje su utvrđene teške tjelesne ozljede uslijed ozbiljnih opeklina, prvenstveno glave, vrata, lica i gornjeg dišnog puta", rekao je jučer novinarima dr. Matić.

Muškarac ima ozbiljne opekline gornjih ekstremiteta, dijelom donjih i trupa, sveukupno nekih 35 posto površine tijela, dok su kod žene ozljede nešto blaže, ali isto se radi o teškim opeklinama glave, lica i vrata, dodao je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini