SPLIT

Iskrenje dalekovoda izazvalo požar u Segetu Gornjem

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


?Iskrenje dalekovoda uzrokovalo je veliki požar u Segetu Gornjem, u kojem je od jučer ujutro do danas izgorjelo oko 800 hektara niskog raslinja, makije, borovine i maslina, priopćila je popodne splitska policija.

Policija je u svom kratkom priopćenju navela da je očevidom ?u?tvrđeno kako je uzrok ?požara iskrenje dalekovoda uzrokovano kratkim spojem nastalim kao posljedica građevinskih radova. O svemu utvrđenome ?policija će izvijestiti nadležno državno odvjetništvo?, najavili su?.

Ukupno je do sada u gašenju ?požara, koji je izbio u ponedjeljak nakon 10 sati, ?sudjelovalo 194 vatrogasca s 49 vatrogasnih vozila iz? JVP-a Split, Trogir, Sinj i Podstrana te DVD-a Trogir, Okruk, Marina, Solin, Seget-Vranjica, Slatine, Kaštel Gomilica, Mladost, Kaštela, Vranjic, Dugopolje, Split, Omiš i Dugi Rat, DIP-a? Split te pripadnici PP NOS-a HV-a.

?"?Situacija je trenutno puno bolja. Otvorenog plamena više nema, samo povremena? manja izdimljavanja na jugoistočnom dijelu požarišta. Tijekom noći je došlo do? razbuktavanja pa je vatra zaprijetila i objektima. Angažirali smo odmah i dodatne? snage s makarskog područja. Možemo reći kako je zahvaljujući velikim naporima? vatrogasaca sve brzo stavljeno pod nadzor pa nema opasnosti za ljude i imovinu?", kazao je ?jutros na požarištu ?glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Za taj su požar čelni ljudi vatrogastva danas na terenu novinarima rekli da je najzahtjevniji požar u ovogodišnjoj požarnoj sezoni? i da su vjetar i nepristupačan teren otežavali  njegovo gašenje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini