ZAGREB

Glavni ravnatelj policije: Suradnja hrvatske i crnogorske policije na visokoj razini

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Glavni ravnatelj policije Nikola Milina ocijenio je u četvrtak u razgovoru s v. d. direktorom Uprave policije Crne Gore Zoranom Brđaninanom da je dosadašnja suradnja hrvatske i crnogorske policije na visokoj razini.

“Dosadašnja suradnja hrvatske i crnogorske policije bila je na visokoj razini, a kako bi i narednom razdoblju nastavili aktivnosti u cilju ostvarivanja zajedničkih ciljeva potrebno je dodatno intenzivirati suradnju na operativnoj razini”, istaknuo je Milina.

Milina je dodao da je Ravnateljstvo policije spremno pružiti crnogorskim kolegama potporu u razmjeni dobrih praksi, posebice u području obrazovanja i obuke policajaca.

Tijekom bilateralnog susreta razgovaralo se i o međunarodnoj razmjeni policijskih službenika u okviru projekta „Sigurna turistička destinacija“, do 2020. godine poznatiji pod nazivom „Sigurna turistička sezona“.

Ravnateljstvo policije je podsjetilo da se policija Crne Gore u projekt se uključila 2012. godine, od kada se hrvatski policajci  tijekom ljetne turističke sezone upućuju u Crnu Goru, dok se crnogorski policajci upućuju u Republiku Hrvatsku.

Od 2012. godine u na području Policijske uprave dubrovačko – neretvanske boravila su ukupno 54 crnogorska policajca, svake godine njih ukupno šest u razdoblju od 1. srpnja do 1. rujna, a jednak oblik suradnje planiran je i za ljetnu turističku sezonu 2021. godine.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini