DUBROVNIK

Dubrovnik: Uhićen 57-godišnjak koji je iznuđivao i lihvario tri osobe

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dubrovačka policija je uhitila 57-godišnjaka osumnjičenog za više kaznenih djela iznude i lihvarenja tri osobe, za, prema dosadašnjim saznanjima, najmanje 147 tisuća eura, objavila je u utorak dubrovačko-neretvanska policija.

 Osumnjičeno 57-godišnjak je kazneno prijavljen još u kolovozu, a uhićen je jučer, jer je bio nedostupan policiji, i za njim je bila raspisana tjeralica.

 Naime, osumnjičeni je pri put uhićen krajem kolovoza i kazneno prijavljen za više kaznenih djela iznude i lihvarskog ugovora na štetu dvojice hrvatskih državljana, a nastavkom kriminalističke istrage početkom listopada utvrđeno je da je počinio veći broj kaznenih djela lihvarskog ugovora i na štetu 49-godišnjeg slovenskog državljanina koji je na privremenom boravku u Republici Hrvatskoj.

 "Kriminalističkim istraživanjem je tada utvrđeno da je, u namjeri da sebi pribavi znatnu protupravnu imovinsku korist, iskorištavajući nuždu oštećenog koji je kao vlasnik trgovačkog društva zapao u financijske poteškoće, tijekom 2019. i 2020. godine istome u četiri navrata pozajmio 160 tisuća eura, obračunavajući mu mjesečnu kamatu od 10 posto i 8 posto, odnosno kamatu koja je u očiglednom nesrazmjeru s visinom zajma, temeljem čega mu je po osnovi kamata oštećeni isplatio iznos od najmanje 147 tisuća eura", ističu iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

 Osumnjičeni 57-godišnjak je rano jutros, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku PU.

 Iz dubrovačko-neretvanske PU još jednom pozivaju eventualne žrtve ovakvih i sličnih kaznenih djela da im se s punim povjerenjem obrate.  

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of