ZAGREB

DORH bez komentara na napise o smjeni ravnateljice Uskoka

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Državno odvjetništvo u četvrtak nije komentiralo medijske napise da je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek odlučila razriješiti ravnateljicu Uskoka Vanju Marušić.

"Državno odvjetništvo nije u mogućnosti odgovoriti na postavljena pitanja s obzirom da je u tijeku utvrđivanje svih potrebnih činjenica", odgovorilo je Državno odvjetništvo na novinarska pitanja o mogućoj smjeni.

U nekoliko medija se u četvrtak pojavila neslužbena informacija o smjeni ravnateljice Uskoka zbog slučaja bivše ministrice Gabrijele Žalac, tzv. afere Softver u kojoj je, nakon Uskokovih izvida, istragu u konačnici pokrenuo Ured europskog javnog tužitelja (EPPO).

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica ocijenio je u utorak da vjeruje kako će nadzor glavne državne odvjetnice nad radom ravnateljice Uskoka zbog afere Softver pokazati je li bio propusta u radu tužiteljstva. 

Komentirajući, na novinarski upit, napise tjednika Nacional da je ravnateljica Uskoka Vanja Marušić svjesno zataškavala korupcijski kriminal bivše ministrice europskih fondova i regionalnog razvoja Gabrijele Žalac i prikrivala rezultate istrage, Malenica je rekao da nije upoznat s činjenicama.

''Vjerujem da će nadzor, kojeg provodi glavna državna odvjetnica nad radom ravnateljice Uskoka, utvrditi je li došlo do propusta'', rekao je.

Upitan je li razmišljao da kao ministar zatraži nadzor nad Uskokom i DORH-om zbog propusta, Malenica je rekao kako treba pričekati rezultate nadzora glavne državne odvjetnice nad Uskokom.

Taj nadzor, kako se doznaje, još nije dovršen.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum