VARAŽDIN

Čehok bez komentara na odluku Vrhovnog suda

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok u petak nije želio komentirati odluku Vrhovnog suda koji je potvrdio oslobađajući, a ukinuo osuđujući dio presude te zatražio novo suđenje zbog optužbi o pogodovanju tvrtkama Davora Patafte.

"Mislim da sam nedužan i oko ovih dviju točaka koje se vraćaju na ponovno suđenje i da ću to u ponovnom postupku i dokazati", jedino je što je o presudi Vrhovnog suda kazao Čehok.

U izjavi Hinu kazao je i da će "o svemu više reći njegova odvjetnica kad bude vrijeme".

Vrhovni sud naložio je novo suđenje i Čehoku ukinuo osuđujući dio presude od dvije godine zatvora zbog pogodovanja tvrtkama Davora Patafte koji je za poticanja na zlouporabu položaja ukinutom presudom bio osuđen na godinu i osam mjeseci zatvora.

Na djelomično uvjetnu kaznu od godine i pol ukinutom presudom zagrebačkog Županijskog suda osuđena je bila i članica uprave Pataftinih tvrtki Narcisa Huljev.

Vrhovni sud je utvrdio da je prvostupanjski sud počinio bitnu povredu odredaba kaznenog postupka jer je odbio dokazne prijedloge optuženika i ovlaštenog tužitelja bez ikakvog obrazloženja razloga odbijanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum