ZAGREB

Božinović: Hrvatska je po sigurnosti pri vrhu u EU

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ocijenio je u petak, prigodom primopredaje 28 kombi vozila za očevide prometnih nesreća na Policijskoj akademiji u Zagrebu, da je Hrvatska pri vrhu po sigurnosti među državama članicama Europske unije, a najavio je i nabavu novih vozila i opreme.

''Obavještavanje javnosti o intenzivnoj dinamici opremanja hrvatske policije je dobra poruka javnosti države koja je po svim segmentima sigurnosti u samom vrhu država članica Europske unije, a to ne bi bilo moguće da nismo krenuli u sveobuhvatni proces nabave svega onoga što policiji treba'', kazao je komentirajući nabavu kombija za prometnu policiju vrijednih 13 milijuna kuna.

Božinović je precizirao da je riječ o unaprijeđenim vozilima s ugrađenim uredom, spojenim sa središnjicom u Ravnateljstvu policije, u kojem se mogu uzeti sve potrebne izjave sudionika u prometu.

''Za taj posao se nekad čekalo mjesecima pa čak i godinu dana, a sada se sve može obaviti u desetak minuta'', istaknuo je.

Božinović je, najavivši nabavu motocikala i presretača u sljedećoj tranši vrijednoj 40 milijuna kuna, istaknuo da je riječ o ulaganju u sveobuhvatnu sigurnost kako bi ostali u samom vrhu u EU kada je u pitanju sigurnost građana i gostiju koji dolaze u RH.

''Uz svu opremu, najviše se pouzdajemo u hrvatske policajce koji su 24 sata na ulici, u svojim uredima i koji su u ovom trenutku, kada su temperature u debelom minusu, na hrvatskim cestama i granicama. Sve je to jedan kompleksan posao koji se koordinira iz Ravnateljstva policije'', zaključio je.

Kombi vozila za očevide prometnih vozila, njih 28, nabavljena su putem Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, a kroz navedeni projekt isporučuje se i jedno vozilo koje će koristiti inspektori cestovnog prometa pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of