BALE

Bale: ugašen požar, intervenirala i dva kanadera

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Požar koji je u ponedjeljak poslijepodne izbio na području između Bala i Rovinja, u blizini mjesta Čubani lokaliziran je u večernjim satima a izgorjelo je između deset i dvadeset hektara trave, niskog raslinja i makije, potvrdio je zapovjednik istarske Vatrogasne zajednice Dino Kozlevac. 

Požar su na terenu gasila 52 vatrogasca s 20 vozila, vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Rovinj te dobrovoljnih vatrogasnih društava Rovinjsko selo, Žminj, Bale i Kanfanar. Tijekom popodneva u pomoć su pristigle i dvije ekipe Javne vatrogasne postrojbe Pula i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Fažana s dva vozila. 

U gašenje požara uključila su se i dva kanadera, koji su s požarišta otišli oko 19.30 sati kad je požar i lokaliziran, te je nakon toga uslijedilo dogašivanje.

"Iako je požar bio u blizini mjesta Čubani, nije bilo opasnosti da vatra dođe do naselja. Još ne znamo kolika je točna površina opožarena, pretpostavljamo da je između 10 do 20 hektara. Na požarištu ostaju dežurni vatrogasci minimalno 24 sata, jer su temperature visoke i opasnost od požara i dalje postoji" - naglasio je Kozlevac.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater