u pritvoru

Uz ravnateljicu popovačke bolnice uhićeni moldavski konzul i Darko Dumbović

| Autor: Hina
Policija / Ilustracija (Arhiva Glasa Istre)

Policija / Ilustracija (Arhiva Glasa Istre)


Uz ravnateljicu bolnice u Popovači Marinu Kovač u istom slučaju privedeni su, kako se neslužbeno doznaje, i počasni konzul Moldavije Emil Solenički te Darko Dumbović sin bivšeg gradonačelnika Petrinje.

Solenički i Dumbović osumnjičeni su kao vlasnici tvrtki preko kojih je u postupcima javne nabave bolnica navodno oštećena za više od 100.000 eura

Policija je ne otkrivajući identitete izvijestila kako ravnateljicu bolnice (61) i njene suosumnjičenike u dobi od 42 i 56 godina tereti za više kaznenih djela zloupotrebe položaja i ovlasti, poticanje na ta nedjelja, ali i utaju poreza ili carine.

Oni su, kako stoji u priopćenju policije "kaznena djela počinili u razdoblju od 2020. do 2023. godine u postupcima provođenja jednostavne nabave. Pričinjena materijalna šteta cijeni se na više od 100-tinjak tisuća eura, a kojoj je oštećena javna ustanova".

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske u prave sisačko-moslavačke, a kaznena je prijava podnesena Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku, priopćila je policija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini