protekli vikend

U prometnim nesrećama nije bilo poginulih, a policija je zabilježila 5523 prekršaja

| Autor: Hina
(Arhiva Glasa istre)

(Arhiva Glasa istre)


Proteklog vikenda na hrvatskim cestama u prometnim nesrećama nije bilo poginulih, a policija je zabilježila 5523 prekršaja, od čega više od trećine otpada na prebrzu vožnju, izvijestilo je u ponedjeljak Ravnateljstvo policije.

Od najtežih prekršaja policija je, osim 3311 slučaja prebrze vožnje, zabilježila 442 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 277 vožnji pod utjecajem alkohola te 174 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje.

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, njih 41, utvrđen je na području splitsko-dalmatinske policijske uprave u kojoj je zabilježen i najveći broj prekršaja prekomjerne brzine, njih 404.

Sigurnosni pojas najviše nisu koristili vozači na zagrebačkom području (66 prekršaja), gdje je utvrđen i najveći broj nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje (25 prekršaja).

Ravnateljstvo policije ističe da je najveća prekoračena brzina od 213 kilometara na sat zabilježena na šibensko-kninskom području, dok je najveća koncentracija alkohola od 4,5 promila izmjerena na virovitičko-podravskom području.

Policija je tijekom vikenda zaustavila i pet ponavljača najtežih prekršaja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater