uskok

Podignuta optuženica protiv 12 preprodavača duhana

| Autor: Hina
Ilustracija (Snimio Nel Pavletic/Pixsell)

Ilustracija (Snimio Nel Pavletic/Pixsell)


Uskok je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv 12 hrvatskih državljana zbog krijumčarenja i preprodaje duhana u sastavu zločinačkog udruženja.

Tužiteljstvo je izvijestilo da je optužnicom obuhvaćeno 12 osumnjičenih u dobi od 32 do 76 godina, a koje se tereti za nedozvoljenu trgovinu i pomaganje u nedozvoljenoj trgovini u sastavu zločinačkog udruženja.

Optužnicom se prvookrivljenom 57-godišnjaku stavlja na teret da je, od 23. studenoga 2022. do 23. svibnja 2023., na području Zagrebačke i Karlovačke županije, povezao ostale okrivljenike zbog nabave, skladištenja, pripreme za prodaju i daljnje preprodaje većih količina sitno rezanog duhana na ilegalnom tržištu.

Uskok je precizirao da je skupina isporučila kupcima 1060 kilograma duhana, čime je državni proračun oštećen za 121.078 eura, dok su članovi zločinačkog udruženja pribavili protupravnu imovinsku korist od 21.214 eura, koje su međusobno podijelili.

Osim toga, drugookrivljeni 47-godišnjaka terete da je organizirao podskupinu preprodavača duhana  na području Zagrebačke, Karlovačke, Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije.

Ta se podskupina tereti za preprodaju 420 kilograma duhana, čime je državni proračun oštećen za 48.022 eura, dok su članovi zločinačkog udruženja pribavili korist od 8.414 eura, a koje su također međusobno podijelili, navodi tužiteljstvo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum