produljen mu istražni zatvor

Optužen Moldavac koji je švercao 32 migranta i divljao po Kustošiji

| Autor: Hina
Ilustracija (Snimio Vedran Karuza)

Ilustracija (Snimio Vedran Karuza)


Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv 31-godišnjeg Moldavca koji je pritvoren od prošlog siječnja, kada je krijumčareći u kombiju 32 migranta, probio rampu na autocesti, divlje vozio i na Kustošiji udario u policijsko vozilo.

Tužiteljstvo je izvijestilo da moldavskog državljanina tereti za protukzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Hrvatskoj, ali i oštećenje tuđe stvari, obijesnu vožnju i dovođenje u opasnost života i imovine.

Okrivljenog 31-godišnjaka tereti se da je na području Sisačko-moslavčake županije preuzeo 32 stranaca, smjestio ih u kombi te ih ilegalno prevozio u smjeru Slovenije.

Kod čvora Karlovac najprije se oglušio na policijske svjetlosne signale i odbio se zaustaviti te je nastavio vožnju autocestom prema Zagrebu i punom brzinom prošao kroz spušten rampu na naplatnoj postaji.

Pritom je, dodaje tužiteljstvo, slomio rampu i oštetio mehanizam rampe načinivši štetu od najmanje 6032 eura.

Sudac istrage produljio pritvor

Dalje prema Zagrebu i po gradu, 31-godišnjak je vozio u suprotnom smjeru i brzinom začajno većom od dozvoljene, prolazeći kroz raskrižja dok su za njegov smjer bila upaljena crvena svjetla.

Tereti ga se i da je jureći do Kustošijanske ulice udario kombijem u vozilo kojim su policajci prepriječili prolaz kako bi ga zaustavili.

Time je izazvao opasnost za živote osoba koje je prevozio, drugih sudionika u promteu i policajaca koji su netom prije udara istrčali iz vozila te na službenom policijskom vozilu prouzročio znatnu materijalnu štetu.

Tužiteljstvo dodaje da je sudac istrage produljio istražni zatvor protiv 31-godišnjaka zbog opasnosti od bijega i ponavljanja kaznenog djela.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum