16 mjeseci od smrti 

DORH se oglasio o tragično preminulom novinaru Vladminiru Matijaniću, odluka prvo upućena obitelji

| Autor: Hina
(Snimio Željko Hladika / Pixsell)

(Snimio Željko Hladika / Pixsell)


Općinsko državno odvjetništvo u Splitu priopćilo  je u utorak u povodu brojnih novinarskih upita vezanih uz izvide o smrti novinara Indexa Vladimira Matijanića prije 16 mjeseci, da su donijeli državnoodvjetničku odluku, no da je ona prvo upućena podnositeljici kaznene prijave bez navođenja o kojoj je odluci riječ.

Na stranicama DORH- a se navodi da su nakon provedenih izvida u predmetu zbog postojanja osnova sumnje kako bi bilo počinjeno kazneno djelo nesavjesnog liječenja i teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi kojim je prouzročena smrt novinara jednog portala,  donijeli državnoodvjetničku odluku.

"Uvažavajući interes javnosti, ali poštujući prava oštećenika, državnoodvjetnička odluka je upućena podnositeljici kaznene prijave i roditeljima preminulog novinara te će tek, nakon što oni po zaprimanju budu upoznati s odlukom, javnost biti priopćenjem u bitnom obavještena s državnoodvjetničkom odlukom?", kratko je navedeno večeras na stranicama DORH- a.

Hrvatsko novinarsko društvo je objavilo kako će u srijedu, 6. prosinca, u 11 sati ispred Državnog odvjetništva RH  u Zagrebu održati konferenciju za medije na kojoj će, najavili su, "jednom upozoriti javnost na činjenicu da 16 mjeseci od tragične smrti kolege Vladimira Matijanića i šest mjeseci nakon što je Državno odvjetništvo prikupilo sve dokaze i završilo istragu, nema odluke o okolnostima njegove smrti i kažnjavanju odgovornih".

Novinar Vladimir Matijanić je umro tijekom pandemije covida u kolovozu 2022., u 51. godini života, nakon što mu je na kućnu adresu u Splitu po drugi put stigla ekipa Hitne medicinske pomoći koja je pozvana zbog problema koje je izazvao covid u kombinaciji s autoimunom bolesti i neredovitom terapijom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater