afera "kampovi"

Pripuz pušten iz istražnog zatvora, uskoro i drugo dvoje optuženika

| Autor: Hina
(Snimio Tomislav Miletić/Pixsell)

(Snimio Tomislav Miletić/Pixsell)


Poduzetnik Zoran Pripuz osumnjičen u aferi kampovi na Murteru pušten je u četvrtak iz istražnog zatvora u Splitu, a ukidanje te mjere uskoro se očekuje i za ostalo dvoje osumnjičenika.

Pripuzu, koji je investitor nezakonito izgrađenog kampa na otoku Murteru ukinut je istražni zatvor jer je sudac istrage Županijskog suda u Splitu ispitao sve svjedoke na okolnosti njegovog dijela kaznene odgovornosti.

Još je ostalo nekoliko svjedoka koji treba ispitati pa bi na slobodu uskoro trebali biti pušteni bivša službenica za gospodarstvo i turizam Šibensko-kninske županije Neda Livljanić te poduzetnik Darijo Filipi.

Bivša službenica Livljanić osumnjičena je za izdavanje nezakonitih rješenja za kampove na što su je poticali Pripuz i Filipi kako bi im se omogućilo pružanje ugostiteljskih usluga u ilegalnim kampovima na Murteru.

Poduzetnici prema sumnjama Uskoka nisu ispunjavali uvjete niti su imali dokumentaciju za pružanje usluga. 

Istragom su obuhvaćeni i Boris Kulušić te Eduard Maržić, no za njih tužiteljstvo nije tražilo istražni zatvor. 

Na ispitivanju u splitskom Uskoku koje je uslijedilo nakon prošlotjednog uhićenja, pretresa i prikupljanja drugih dokaza, Livljanić se branila šutnjom dok su ostali negirali krivnju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum