policija upozorava

Ako vam se javi "Veliki Brat", ne nasjedajte! Riječ je o e-mail prijevari

| Autor: Hina
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Policija je u četvrtak upozorila građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare putem e-maila nakon što je u jednom danu zaprimila više dojava zabrinutih građana od kojih su nepoznate osobe tražile novac u zamjenu za brisanje navodno "kontroverznih videozapisa za odrasle".

Policija je navela da se radi o "phishing" kampanji, u kojoj u zamjenu za "brisanje"  poruka i videozapisa, nepoznata osoba od žrtava traži uplatu na Bitcoin račun u iznosu od 950 eura.

Građanima koji su zaprimili mail tog sadržaja, policija poručuje da ne nasjedaju na pokušaj prijevare, te da obrišu poruku i ni u kojem slučaju ne uplaćuju novac pošiljatelju.

Nepoznati pošiljatelj, koji se predstavlja kao haker, "Veliki Brat" ili "Svevideće oko" navodi u mailu da je došao u posjed vrlo kontroverznih videozapisa za odrasle koje će objaviti i neće ih biti moguće ukloniti s interneta. 

Policija ističe da, ako je netko ipak uplatio novac, odmah to prijavi. Građanima također savjetuju da nikome ne daju korisničke podatke i lozinke te da ih, ako su to već učinili promijene.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater