uhvaćen na a3

Uhićen Rumunj u krijumčarenju ilegalnih migranata koji su prešli Savu

| Autor: Hina
Ilustracija (Snimio Marin Tironi/Pixsell)

Ilustracija (Snimio Marin Tironi/Pixsell)


Brodsko-posavska policija je na autocesti A3 uhvatila državljanina Rumunjske (41) zbog krijumčarenja sedam ilegalnih migranata koji su prethodno prešli rijeku Savu i nezakonito ušli u Hrvatsku, priopćeno je u utorak.  

Službenici Policijske uprave brodsko-posavske su u ponedjeljak, 2. listopada, na A3 zaustavili kombi rumunjskih nacionalnih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 41-godišnji državljanin Rumunjske. U unutrašnjosti vozila se nalazilo sedam soba koje  su prethodno gumenim čamcem prešle rijeku Savu i nezakonito ušle u Hrvatsku, navodi se u priopćenju PU.

Kriminalističkim istraživanjem nad 41-godišnjim Rumunjem je utvrđeno da je po prethodnom dogovoru preuzeo strane državljane u kombi vozilo te ih za dogovoreni novčani iznos namjeravao prevesti do njihovog željenog odredišta.

Policija je osumnjičenog Rumunja uz kaznenu prijavu za 'Protuzakonit ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma', predala pritvorskom nadzorniku PU brodsko-posavske.

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini