KARLOVAC

Još jednome u Karlovačkoj županiji oduzet automobil zbog vožnje bez vozačkog ispita

| Autor: Hina
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Policija je izvijestila da je 60-godišnjem višestrukom prometnom prekršitelju oduzet automobil nakon što je u utorak navečer u Cerovcu Vukmanićkom uhvaćen da vozi bez vozačkog ispita, što je drugi takav slučaj ovoga tjedna u Karlovačkoj županiji.

Osim što je vozio prije stjecanja prava na upravljanje nesavjesni vozač bez položenog ispita nije koristio ni sigurnosni pojas, izvijestila je policija koja je 60-godišnjaka privela na Općinski sud u Karlovcu.

Sud ga je kaznio s 50 dana zatvora, novčanom kaznom od 130 eura i jednogodišnjom zabranom upravljanja motornim vozilom svih kategorija, a uz to mu je oduzet i automobil.

Zbog vožnje neregistriranog automobila, također bez položenog vozačkog ispita policija je u nedjelju u Skoblić Brdu kod Bosiljeva privela 70-godišnjeg višestrukog prometnog prekršitelja. I on je kažnjen oduzimanjem automobila, zatvorskom kaznom od 60 dana i novčanom od 923,61 eura.

Glasnogovornica Općinskog suda u Karlovcu Blaženka Lugar Vladić je u srijedu objasnila Hini da je “do primjene najstrože kazne, oduzimanja vozila, došlo jer su kod istog prekršitelja već ranije bile iscrpljene sve sankcije za narušavanje sigurnosti u prometu”.

"Iscrpljena je bila sva gradacija od novčanog kažnjavanja, uvjetnog zatvorskog, bezuvjetnog zatvorskog kažnjavanja te je mjera oduzimanja motornog vozila zaista razmjerna prekršajima i opravdana zaštitom interesa opće sigurnosti u prometu”, rekla je sutkinja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater