SPLIT

Split: Optužena dvojica zbog nedjela protiv spolne slobode

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


?Županijsko državno odvjetništvo u Splitu j?e? podiglo optužnicu protiv ?57-godišnjaka zbog teških kaznenih djela protiv spolne slobode?, bludnih radnji? i produljenog kaznenog djela povrede djetetovih prava?, kao i protiv ?24-godišnjaka zbog nedjela protiv spolne slobode?.?

Starijem muškarcu na teret ?se stavlja ?da je od ljeta 2021. do veljače 2023. na području ?S?plitsko-dalmatinske? županije? u više navrata počinio sa spolnim odnošajem izjednačenu spolnu radnju i bludnu radnju prema bliskoj osobi, bez njezinog pristanka.?

Terete ga uz to da je kao roditelj više puta grubo zanemario svoje dužnosti podizanja, odgoja i obrazovanja ?svog 18- godišnjeg ?djeteta.

Optužnicom se ?24-godišnjaka tereti ?da je u prosincu 2022. u nekoliko navrata počinio sa spolnim odnošajem izjednačenu spolnu radnju prema bliskoj osobi, bez njezinog pristanka prijetnjom.? 

Tužiteljstvo je predložilo da se protiv ?57-godišnjaka produlji istražni zatvor s obzirom na to da postoje osobite okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi boravkom na slobodi ponovio ista ili slična kaznena djela.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater