RIJEKA

Rijeka: Prevozio i krijumčario strance koji su nezakonito ušli u Hrvatsku

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Policija je podnijela kaznenu prijavu protiv 30-godišnjaka kojeg je prije dva dana na Kikovici zatekla dok je u osobnom vozilu dubrovačkih oznaka prevozio i krijumčario četiri strana državljanina, koji su nezakonito ušli u Hrvatsku, izvijestili su u srijedu iz PU primorsko-goranske.

Policijski službenici zaustavili su osobno vozilo dubrovačkih registracijskih oznaka, kojim je, krećući se prema Rijeci, upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin, a u vozilu su bila i četiri strana državljana.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je vozač sa stranim državljanima, koji su na nezakonito ušli u Hrvatsku, s ciljem stjecanja nepripadne imovinske koristi, dogovorio prijevoz do Rijeke.

Tako im je omogućio nezakonit boravak i kretanje na području Hrvatske, u čemu ih je spriječila policija.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, protiv osumnjičenog 30-godišnjaka je podnesena kaznena prijava.

Četvorica stranih državljana predala su zahtjev za međunarodnom zaštitom.

Iz policije su još izvijestili da je noćas, na autocesti kod Vrbovskog, zaustavljeno osobno vozilo kojim je upravljao državljanin Srbije i prevozio četvero stranih državljana te da kriminalističko istraživanje traje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter