SARAJEVO

BiH: Ubijen muškarac u Velikoj Kladuši, žrtva krvne osvete

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Mlađi muškarac ubijen je u Velikoj Kladuši u sjeverozapadnoj Bosni a dostupne informacije koje prenose lokalni mediji ukazuju da je on likvidiran kao žrtva krvne osvete, običaja koji još nije iskorijenjen, posebice u ruralnim dijelovima te zemlje.

U nedjelju u večernjim satima na ulici u središtu Velike Kladuše ubijen je Asmir Halilagić (37) koji je u taj grad došao na privremeni dopust što mu ga je odobrila uprava zatora u Zenici. On je tamo služio kaznu zbog ubojstva koje je počinio 2021. godine.

Ispostavilo se kako je počinitelj ubojstva Izet Grahović (26) čijeg je brata Hasana (28) Halilagić ranije ubio tijekom svađe.

Izet Grahović, kako navode mediji pozivajući se na policijske izvore, u Halilagića je pucao iz automobila i u njega ispalio više metaka a sve ukazuje kako je ubojstvo pozorno planirao.

Bahrudin Dželalagić, glasnogovornik policije Unsko-sanske županije, kazao je banjolučkim "Nezavisnim novinama" kako je sumnjičeni za ubojstvo mirno sačekao dolazak policijske ophodnje i predao oružje kojim je počinio ubojstvo.

Mediji navode kako je Grahović bio miran i povučen čovjek bez dosjea u policiji.

 

 

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater