GOSPIĆ

Ličko-senjska policija na Plješevici pronašla i uklonila 13 odbačenih mina

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ličko- senjska policija je, temeljem dojave građana, pronašla u ponedjeljak na Plješevici 13 minobacačkih mina i topovsko zrno zaostalo iz Domovinskog rata te ih odvezla i uskladištila na siguran način do uništenja.  

Iz policije su upozorili da na području Ličko- senjske županije još uvijek ima zaostalih minsko- eksplozivnih sredstava iz Domovinskog rata, pa čak i iz Drugog svjetskog rata, što može biti posebno opasno u slučaju da ih pronađu djeca, te su iz policije pozvali građane da osvijeste težinu tog problema i da se naoružanja riješe kroz akciju "Manje oružja manje tragedija", za svoju sigurnost i sigurnost svih drugih.

Pozvali su građane koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje i eksploziva sredstva da pozovu broj 192 i prijave se za postupak dragovoljne predaje oružja, i to bez pokretanja ikakvog prekršajnog ili kaznenog postupka, odnosno da predaju ilegalno naoružanje bez ikakve kazne.

U priopćenju su građene također upozorili da je opasno riješiti se naoružanja tako da ga odlože u kontejnere za smeće ili ostavljaju u prirodi, jer se time izravno ugrožavaju životi drugih ljudi.

Izvijestili su i da je jedna Novljanka policiji dragovoljno predala, automatsku pušku i tri spremnika streljiva, te još  213 komada raznog streljiva te pozvali građane koji skrivaju ilegalno naoružanje da ga se riješe bez sankcija, pozivom na broj 192.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum