otac je već u pritvoru

Pokrenuta istraga i protiv majke dječaka-ubojice iz Beograda. Ovo je razlog

| Autor: Hina
Ilustracija (foto: Vlado Kos / CROPIX)

Ilustracija (foto: Vlado Kos / CROPIX)


Prvo osnovno javno tužiteljstvo u Beogradu pokrenulo je postupak protiv majke 13-godišnjeg učenika koji je počinio masovno ubojstvo 3. svibnja u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" s namjerom da utvrdi postoje li elementi kaznenog djela zapuštanja i zlostavljanja maloljetne osobe, priopćeno je u ponedjeljak.

Učenik te škole K. K. 3. svibnja je, hicima iz očeva pištolja, ubio osmero školskih kolega i zaštitara, a ranio nastavnicu i još šestero učenika, od kojih je jedna djevojčica kasnije preminula zbog ustrijelne rane glave. 

Tužiteljstvo je od Policijske uprave Beograda zatražilo prikupljanje potrebnih obavijesti kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena majka M.K., te da se obavi razgovor s pedagogom i psihologom škole "Vladislav Ribnikar" i da se poduzmu sve druge mjere i postupci za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja, objavljeno je danas na internet stranici Prvog osnovnog javnog tužiteljstva.

Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da obavi "dijagnostičku procjenu funkcioniranja obitelji malodobnog K.K. i o tome dostavi izvješće tužiteljstvu". 

Zatraženo je i da se utvrdi da li se ta obitelj "od ranije nalazila u evidenciji" centra za socijalni rad.

Otac učenika K. K. uhićen je poslije zločina u školi, a nakon saslušanja u Višem javnom tužiteljstvu određen mu je pritvor do 30 dana. Oca se tereti da je sina K. K. vodio u streljanu, te da nije adekvatno učinio nedostupnim oružje i streljivo kojim je njegov sin počinio zločin.

Nastava u školi "Vladislav Ribnikar" počela je danas na temelju odluke Ministarstva prosvjete, unatoč zahtjevima roditelja da se, zbog iznimnih trauma koje su djeca doživjela i preživljavaju ih u danima nakon pucnjave i ubojstva u školi, školska godina zaključi s 3. svibnja, kada je počinjen zločin, nezapamćen u suvremenoj povijesti Srbije. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater