ZAGREB

Vozaču koji je naletio na poslovni objekt više od tisuću eura kazne

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zagrebačka policija izvijestila je u srijedu kako je uhitila vozača koji je u petak naletio vozilom na poslovni objekt u Heinzelovoj ulici pa pri bijegu još turirao i proklizavao te da je već na sudu i kažnjen, među ostalim s više od tisuću eura novčane kazne.  

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cesta i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, vozač je na sudu proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1010 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci, priopćila je danas policija.

Nesreća se dogodila u petak, 20. siječnja oko 3,30 sati kada je 25-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom Volkswagen Golf zagrebačkih registarskih oznaka. Po Ulici grada Vukovara vozio je prema zapadu, a na raskrižju s Heinzelovom, skrenuo je lijevo u smjeru jugoistoka, to jest na kolnik Heinzelove ulice. 

Prilikom skretanja nije prilagodio brzinu pa je izgubio nadzor nad vozilom i sletio na meki teren s jugozapadne strane raskrižja. 

U nastavku nekontroliranog kretanja, naletio je u zidani parapet, a potom u zid i staklene stijene poslovnog objekta na kućnom broju 74  koji je u vlasništvu trgovačkog društva iz Zagreba. Dok se udaljavao s mjesta nesreće i pokušavao izvlačiti vozilo, vozač je stvarao veliku buku jer su dodatno pucali betonski i stakleni dijelovi objekta. Vozač je pri tome podizao broj okretaja motora pa je došlo i do proklizavanja pogonskih kotača. 

Vozač je potom s vozilom pobjegao s mjesta događaja kako bi ga sakrio na području Peščenice. Vozilo su tamo pronašli policijski službenici koji su nedugo kod vozila zatekli i vozača te ga uhitili.

Vozač je po završetku kriminalističkog istraživanja bio prepraćen na nadležni sud.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom