VRGORAC

Vozilom upala u duboku vodu, spasila je policija

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Policajci iz Postaje granične policije Vrgorac i dubrovačko-neretvanske uprave spasili su život ženi koja je tijekom vikenda automobilom sletjela u vodu u polju Jezero, a spasitelje je dočekala na drvetu, izvijestila je splitsko-dalmatinska policija.

U policiji kažu da su im u subotu vrgorački vatrogasci dojavili da ih je nešto poslije 5 sati nazvala vozačica i zatražila pomoć nakon što je na nepoznatoj lokaciji vozilom upala u vodu.

U polje Jezero odmah su upućene dvije policijske ophodnje. Zbog velikih oborina područje je bilo poplavljeno i pristup otežan, bio je i mrak što je otežalo lociranje žene koja je trebala pomoć. Policija je stupila u kontakt sa ženom koja je bila u panici i strahu pa su joj rekli da su na terenu policajci koji pokušavaju doći do nje.

"Policijska službenica je iz operativnog dežurstva analizirajući lokaciju i dobivene informacije uputila i dodatne policijske službenike koji su se otišli na moguću lokaciju osobe. Policijski službenici su koristeći se svjetlosnim signalima na vozilu, megafonom, bljeskalicama na mobitelu i ulazeći u hladnu vodu pokušali locirati osobu".

To je naposljetku i uspjelo dubrovačko-neretvanskim policajcima koji su se također uključili u potragu, a informaciju o lokaciji osobe proslijedili su kolegama iz PU splitsko-dalmatinske.

Žena je "locirana na stablu, okružena dubokom vodom na udaljenosti od oko 300 metara nizvodno od mjesta gdje je vozilo upalo u vodu". Policija je u blizini pronašla čamac bez vesla pa su rukama i komadima daske veslali do žene, pomogli joj ući u čamac te skinuli dijelove odore kako bi je utoplili.

Spašena žena je čamcem prevezena na sigurno i predana djelatnicima Hitne medicinske pomoći koji su je zbog pothlađenosti prevezli u Dom zdravlja Vrgorac na daljnji pregled.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini