ZAGREB

Lažne dojave o bombama u 16 županija, u Zagrebu još traju pregledi

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Do 15.40 sati policija je dovršila protueksplozijske preglede u 16 županija i utvrdila da su sve jutrošnje dojave o bombama na tim područjima bile lažne, izvijestilo je u ponedjeljak Ravnateljstvo policije.

U policiji kažu da su pregledani svi pravosudni objekti i trgovački centri na području policijskih uprava bjelovarsko-bilogorske, brodsko-posavske, dubrovačko-neretvanske, istarske, karlovačke, koprivničko-križevačke, krapinsko-zagorske, ličko-senjske, međimurske, požeško-slavonske, primorsko-goranske, sisačko-moslavačke, šibensko-kninske, varaždinske, osječko-baranjske i vukovarsko-srijemske.

"S obzirom na najveći broj dojava i najveći broj objekata koje je potrebno sigurnosno pregledati, najintenzivniji rad još uvijek traje na području Policijske uprave zagrebačke", ističu u policiji.

U jutarnjim satima zbog dojava o postavljenom eksplozivu diljem Hrvatske evakuirani su zaposlenici pravosudnih institucija, među ostalima i  Vrhovnog suda čije je vodstvo u to vrijeme imalo sastanak s predstavnicima Vrhovnog suda Ukrajine.

Policija je potom izvijestila i da je obavještena kako su se ranije anonimne dojave o navodnim eksplozivnim napravama postavljenim u zgradama pravosudnih tijela, proširile na trgovačke centre diljem Hrvatske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini