SARAJEVO

Pakistanac i dvojica državljana BiH optuženi za krijumčarenje migranata u Hrvatsku

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Tužiteljstvo BiH podignulo je optužnicu protiv jednog Pakistanca i dvojice bosanskohercegovačkih državljana koje tereti za trgovinu ljudima odnosno krijumčarenje ilegalnih migranata, potvrđeno je u petak iz sjedišta tog tužiteljstva u Sarajevu.

Optuženi su Pakistanac Allah Dita (41), koji je u pritvoru te Nihad Jusić (40) i Aladin Vajzović (32), obojica iz Sarajeva.

U optužnici stoji kao su njih trojica bili pripadnici organizirane kriminalne skupine uspostavljene kako bi preko granica BiH ka zemljama Europske unije prebacivali ilegalne migrante, uglavnom državljane Pakistana i Bangladeša.

Jusić i Vajzović, koji su taksisti, svojim su automobilima prevozili migrante s područja Sarajeva ka državnoj granici i to uglavnom na skrivena područja u blizini rijeke Save, odakle su ih dalje prebacivali u Hrvatsku i druge države EU.

Istragom je utvrđeno kako je Dita kao organizator u najmanje dva navrata tijekom proljeća, uz nezakonitu naknadu od 3500 do 4500 eura po osobi, tim kanalom organizirao krijumčarenje većeg broja ilegalnih migranata.

Tijekom suđenja koje se očekuje tužiteljstvo će krivnju optuženih dokazivati pozivanjem 44 svjedoka te prilaganjem oko 40 dokaznih materijala. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum