ZAGREB

Ravnatelj policije Milina na sastanku s izraelskim kolegom najavio širu suradnju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Glavni ravnatelj policije Nikola Milina sastao se sa ravnateljem Izraelske nacionalne policije (INP) Yaacovom Shabtayem u Tel Avivu, gdje je potvrđena odlična suradnja dviju policija, a najavljeno je proširenje razmjene iskustava u sklopu akcijskog plana za 2023. godinu.

Ravnateljstvo policije izvijestilo je kako je bilateralni sastanak održan na marginama 7. međunarodne konferencije šefova policije o domovinskoj sigurnosti i kibernetici (HLS & Cyber), tijekom kojeg je potvrđena odlična suradnja policijskih službi Hrvatske i Izraela, a koja se u budućnosti može proširiti razmjenom iskustava obje strane u različitim područjima djelovanja.

U vezi razmjene iskustava bit će izrađen akcijski plan suradnje za iduću godinu, a čelnici dviju policija razgovarali su i o mogućnosti upućivanja izraelskih policajaca u Hrvatsku u okviru projekta “Sigurna turistička destinacija“.

HLS & Cyber konferencija, koja se održava od 27. do 29. studenoga, vodeći je svjetski događaj u području kibernetičke i domovinske sigurnosti koji okuplja više od 50 čelnika policija i donositelja odluka te rukovoditelje na najvišoj razini iz cijelog svijeta, predstavljajući najnovija tehnološka rješenja u navedenim područjima.

Središnje teme konferencije su sinergija fizičke i kibernetičke dimenzije rada policije, zaštita kritične infrastrukture i uporaba umjetne inteligencije u obavljanju policijskih poslova.

Ravnateljstvo policije ističe kako je zaštita kritične infrastrukture ključna za osiguravanje sposobnosti određene zemlje da kontinuirano pruža osnovne usluge svojim građanima, te povećava važnost podizanja otpornosti u odnosu na prisutne kibernetičke prijetnje.

Tijekom konferencije, koju je videovezom otvorio izraleski predsjednik Izchak Herzog, naglašena je potreba da se opasnosti upotrebe umjetne inteligencije svedu na najmanju moguću mjeru, uz održavanje visokih sigurnosnih standarda.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater