RIJEKA

Finci pokušali izbjeći plaćanje popravka automobila od 58 tisuća kuna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dvojica Finaca pokušali su izbjeći plaćanje popravka njihovog automobila i troškove zamjenskog vozila, od 58 tisuća kuna u servisu na području Bakra, ali ih je policija uhitila pri pokušaju izlaska iz Hrvatske, izvijestila je u utorak primorsko-goranska policija.

 Dvojica finskih državljana  od 41 i 48 godina oštetili su svoj automobil Audi u prometnoj nesreći u Selcu početkom studenoga, a odveli su ga na popravak u automehaničarsku radionicu u okolici Bakra, gdje su dobili zamjenski WV Golf, naveli su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

 Nakon što je njihov automobil popravljen nisu se odazivali na telefonske pozive i poruke servisa da bi preuzeli vozilo. U nedjelju, 27. studenoga, vlasnik radionice je primijetio da popravljenog finskog Audija nema na parkiralištu ispred radionice, a na njegovu mjestu nalazio se zamjenski Golf.

 Policija je, po dojavi, dvojicu Finskih državljana zaustavila i uhitila na graničnom prijelazu Rupa.

 Utvrđeno je da su oni ispred radionice stigli noću 27. studenoga, rezervnim ključem otvorili i pokrenuli svoj Audi i pobjegli. Račun za popravak automobila te za najam drugog automobila je oko 58 tisuća kuna, za koliko je oštećen vlasnik servisa.

 Nakon uhićenja i kriminalističkog istraživanja privedeni su pritvorskom nadzorniku. Policija ih je prijavila nadležnom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje da su počinili kažnjivo djelo prijevare.   

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom